Akademia Grillowania Webera

Grillowanie dosłownie oznacza pieczenie i gotowanie na ogniu, ale coraz częściej to także synonim nieformalnego spotkania, czy formy spędzania czasu w gronie znajomych. Myślę, że grill ma tą przewagę nad innymi sposobami przyrządzania potraw, że jest motywacją do spotkań. Mówisz grill, a często myślisz spotkanie – stwierdził Pascal Brodnicki, podczas Akademii Grillowania, jaką firma Weber-Stephen zorganizowała 16 marca w jednej z warszawskich restauracji. Uczestnicy spotkania, wśród których znaleźli się przedstawiciele prasy konsumenckiej oraz branżowej, reprezentowanej przez „Biznes Ogrodniczy” mieli niepowtarzalną okazję wspólnego grillowania z najpopularniejszym kucharzem w Polsce, który od stycznia 2011 wraz z firmą Weber-Stephen promuje tę sztukę kulinarną. Podczas Akademii Grillowania Wiktor Wencel, dyrektor generalny firmy Weber w Polsce, zaprezentował wprowadzone na rynek nowości, dzięki którym grillowanie zyska nowy wymiar. Searing, mobilne kuchnie i kolorowe grille zrewolucjonizują dotychczasowe grillowanie. Każde z proponowanych rozwiązań spotkać się może z uznaniem klientów centrów ogrodniczych. Z całą pewnością jednak najbardziej atrakcyjnie prezentować się będą kolorowe grille węglowe w dwóch popularnych seriach Smokey Joe Premium oraz One Touch Oryginal. W ofercie znajdą się grille w pięciu kolorach: czarnym, kremowym, szałwiowym, ceglastym i szarym. Nowa kolorystyka to nowe możliwości aranżacji tarasu i ogrodu. Kolor grilla możemy dopasować do stylistyki przestrzeni, w której najczęściej grillujemy lub do własnych, indywidualnych oczekiwań estetycznych. Bez względu na kolor wszystkie grille pokryte są emalią porcelanową, która zabezpiecza stal przed korozją i lepiej oddaje ciepło. Kolejną propozycją Webera jest linia Genesis – najpopularniejsze modele grilli gazowych wyższej klasy. Przeznaczone są do używania w przydomowych ogródkach i na dużych tarasach. Dotychczasowe modele Genesis z serii E w 2011 r. zostały powiększone o boczne moduły robocze (szafki) umożliwiające przygotowanie wszystkich potraw na miejscu bez konieczności wchodzenia do domu. W pełnym zestawieniu nowy grill może mieć nawet 2,2 metra długości powierzchni roboczej (ruszt + boczny palnik + półki).

REKLAMA

MOZE CIĘ ZAINTERESOWAĆ: