Dynia w centrum uwagi

Święto Dyni w Centrum Ogrodniczym WERIMAX w minioną niedzielę już po raz siódmy przyciągnęło do Szamotuł tłumy pasjonatów ogrodnictwa 

 
Święto Dyni w Centrum Ogrodniczym WERIMAX to przykład doskonale wymyślonej i rozwijanej imprezy – połączenia minitargów dla firm branżowych i eventu dla konsumentów. W tym roku organizatorzy skutecznie podgrzewali atmosferę umieszczając na firmowym profilu na Facebooku kolejne punkty z menu Święta Dyni: ciasteczka lawendowe z musem dyniowym i śliwkami w toffi, deser dyniowy z gruszką i mleczkiem kokosowym, pierś z kaczki z musem dyniowym i zasmażaną pokrzywą oraz kluseczkami szałwiowymi.
 
Wspólne gotowanie potraw z dyni było tylko jedną z wielu atrakcji imprezy. Oprócz tego w Centrum Ogrodniczym WERIMAX odbyły się warsztaty plastyczne, wyścigi samochodów terenowych i motorów crossowych, pokazy boksu i tańca hip-hop oraz degustacja żywności ekologicznej. Były przeloty helikopterem, przejażdżki na kucach, jazda czołgiem. Rozstrzygnięto także konkurs na największą dynię oraz na najciekawszą kompozycję z dyni.  
Podczas Święta Dyni można było także porozmawiać z przedstawicielami kilku firm. Swoją ofertą zaprezentowali: Agrecol, Agrimpex, COMPO, Marolex i Grupa INCO.
 
– Święto Dyni w Centrum Ogrodniczym Werimax to doskonała promocja hobby ogrodniczego i samej placówki. Interesujący program pomaga budować trwałe relacje z klientami i integruje lokalną społeczność. Takie eventy to najlepszy sposób na budowanie przewagi konkurencyjnej – mówi Agnieszka Idziak, redaktor prowadzący „Biznesu Ogrodniczego”, która brała udział w wydarzeniu.
 
 
REKLAMA

MOZE CIĘ ZAINTERESOWAĆ: