Hortulus Dobrzyca

Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych w Ogrodach Hortulus Spectabilis za nami.

W tym roku w dniach 13-14 lipca 2024, już po raz dziewiąty roku tysiące kwiatożerców i amatorów eksperymentalnej kuchni zagościło w malowniczej scenerii Ogrodów Hortulus Spectabilis w Dobrzycy.

Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych to wyjątkowe wydarzenie łączące kreatywność kulinarną oraz piękno Ogrodów. Każda edycja festiwalu odbywa się po różnym hasłem, tematem tegorocznego festiwalu były: „Jadalne róże w syropie, winie i konfiturze”. Oprócz róż na festiwalowych talerzach królowały: kwiaty liliowców, aksamitki, begonie, fuksje, agastache, pysznogłówki, nasturcja, kwiaty ziół (między innymi oregano, mięta, kolendra czy tymianek), dyni i cukinii. Co roku Festiwal przyciąga nie tylko olbrzymią liczbę miłośników kulinariów, ale ogrodnictwa i entuzjastów zdrowego trybu życia. Tegoroczna edycja zgromadziła zarówno profesjonalnych szefów kuchni jak i amatorów. Festiwal Kwiatów Jadalnych to impreza, dzięki której niewątpliwie rośnie świadomość na temat możliwości, jakie daje przyroda i bogactwa jakie kryją w sobie kwiaty jadalne. Pełną relację przeczytasz w kolejnym Biznesie Ogrodniczym!

REKLAMA

MOZE CIĘ ZAINTERESOWAĆ: