Ogród na talerzu

 Już w najbliższy weekend w dniach 9-10 lipca odbędzie się w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych. To pierwsze w Polsce wydarzenie promujące ogrodnictwo, uprawę roślin oraz gotowanie z wykorzystaniem kwiatów jadalnych. Przedstawiciele ,,Biznesu Ogrodniczego” wezmą udział w evencie

 

Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy z czasem ma stać się cyklicznym eventem, organizowanym co roku. W tegorocznej edycji wydarzenia na uczestników czeka szereg atrakcji. Organizatorzy zadbali o prezentacje uprawy gatunków i odmian kwiatów jadalnych firmy POLAN oraz roślin ozdobnych o kwiatach jadalnych, produkowanych przez Szkółkę Roślin Ozdobnych Hortulus. Ponadto w programie: pokaz oraz porady kulinarne, prezentacja produktów regionalnych, przedstawienie możliwości wykorzystania kwiatów jadalnych. W festiwalu udział wezmą także specjaliści z dziedzin nasiennictwa, ogrodnictwa i uprawy roślin, przedstawiciele gastronomi oraz producenci zdrowej żywności. Wśród zaproszonych gości pojawi się dr Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka wielu książek o kwiatach jadalnych, promujących najnowsze trendy w żywieniu. Organizatorami wydarzenia są POLAN Krakowska Hodowla i Nasiennictwo Ogrodnicze oraz Hortulus Dobrzyca.

 

 

REKLAMA
Targi Zieleń to życie